Från lågenergi till LED

Lagom till påsk har ljuskällorna i armaturer i gemensamma utrymmen bytts till LED. Till och med nummerskylten ovanför entréporten mot Ringvägen ska ledifieras.

Att byta till LED (Light Emitting Diodes) är en del i vår satsning på miljön och på att sänka elförbrukningen i huset - och därmed elkostnaderna. Vi kommer också spara pengar på minskat underhållsarbete då LED har mycket längre livslängd än de ljuskällor vi haft hittills. Dessutom minimeras brandrisken.

LED-ljus är helt flimmerfritt och tyst. De nya ljuskällorna ska ge ett jämt ljus och vi hopppas att trapphusen och övriga gemensamma utrymmen ska upplevas ljusa och fräscha med en mer modern belysningsteknik.

Efter en installation av LED i armatur avstannar föråldringsprocessen i armaturen med nästan 100 %, eftersom LED inte avger någon värme och inte belastar glimtändare och ballaster. Det gör att armaturen kan behållas mycket längre, jämfört med om de har traditionella lågenergilampor. LED tänds omedelbart efter det att ström slås på jämfört med traditionella ljuskällor, vilka har en tändsträcka på ett antal sekunder.