Ny gräsmatta, träd i mitten, breddad rabatt och en pergola

Gräv- och anläggningsarbetena på gården är klara. Nu ska växterna in! Plantering av växterna i stora rabatten och trädet är planerad till 15-16 juni.

Med anledning av de omfattande förstärkningsarbetena i husgrunden längs med gårdslängorna, som tvingade oss att gräva djupa hål i gårdsbeläggningen, passar vi nu på att fräscha upp gårdens utseende och ytskikt. Vår innergård är en fantastisk tillgång för oss alla, särskilt på sommaren. Vi vill att den ska vara både funktionell och vacker, och fortsättningsvis vara möblerad för att kunna välkomna flera sittande sällskap samtidigt.

I mitten, på gräsmattan, ska det bli ett träd på stam. Ett träd ger skugga, rörelse och liv, samtidigt som det absorberar gårdens regnvatten. Dess grenar och lövverk förbättrar också gårdens aukustik. Rabatten utmed järnstaketet mot granngården i väster har breddats och ska planteras med nya fräscha växter, som planerats så att de ska blomma växelvis. Idegranen behålls, som ett utropstecken i rabatten. På den stora plattbelagda ytan, mot norra fasaden, planeras att bygga en pergola.