Var noga med vad du slänger i sopnedkastet!

Sopnedkastet i trapphuset är till för vanligt hushållsavfall och matavfall, inget annat. Den senaste tiden har wellpapp, plastgrejer, tidningar och papperskassar slängts i sopnedkastet, och orsakat stopp. Stopp i sopsugen orsakar både extrakostnader och sopstank i trapphuset.

Ett driftstopp i sophämtningen nyligen föranledde en kontroll av husets sopnedkast och sopsugens behållare i källaren. Den visade sig vara fylld med mängder av felaktigt material. Några ihopknölade stora papperskassar hade orsakat stopp i sopnedkastets kanal, och inuti sopsugens behållare, bland de stinkande soporna, låg wellpapp, plastgrejer, tidningar och mängder av papperskassar. Så får det absolut inte se ut!

Papper, papp, plast, glas och metall ska inte slängas i sopnedkastet, utan sorteras och lämnas på återvinningsstationen på parkeringsplatsen, alldeles utanför huset. 

Tänk på att från sopsugens behållare går en kanal ut till gatan, där soptömmarnas slang ansluts till en sugbil. Stopp i sopsugen blir det lätt och är kostsamt att åtgärda, vilket vi får bekosta allihop. Sådana utgifter är alldeles onödiga, och kan undvikas om vi alla är noggranna med vad vi slänger i sopnedkastet. 
Sopnedkastet i trapphuset är till för vanligt hushållsavfall och matavfall, ingenting annat